A campaign organized by the International Peace Bureau

Internasjonal appell for julefred i Ukraina

 

La oss oppfordre til en våpenhvile i Ukraina i julen 2022/2023, fra 25. desember til 7. januar, som et tegn på vår felles menneskelighet, forsoning og fred.

Midt under første verdenskrig ble julevåpenhvilen i 1914 et symbol på håp og mot, da mennesker fra de krigførende landene på egen hånd organiserte en våpenstillstand og sluttet seg sammen i spontan forsoning og forbrødring. Dette var et bevis på at selv under de mest voldelige konflikter vil «våpnene stilne i det minste på kvelden da englene sang», som pave Benedikt XV sa.

Vi henvender oss til lederne for de krigførende statene: La våpnene tie. Gi folk et øyeblikk av fred, og la oss gjennom dette øyeblikket åpne veien for forhandlinger.

Vi ber det internasjonale samfunnet å virkelig støtte opp om og ta til orde for en våpenhvile i julehøytiden, og arbeide for en ny start på forhandlinger mellom de to sidene.

Vår visjon og vårt mål er en ny fredsarkitektur for Europa som innebærer sikkerhet for alle europeiske land på grunnlag av prinsippene om felles sikkerhet.

Fred, forsoning og en gjensidig følelse av menneskelighet kan vinne over hatet, volden og skylden som krigen framtvinger. La oss huske at vi alle er mennesker, og at det er vanvittig å føre krig mot hverandre og forsøke å ødelegge hverandre.

En julevåpenhvile er en lenge etterlengtet mulighet til å kunne uttrykke medfølelse med hverandre igjen. Vi er overbevist om at vi – sammen –  kan bryte den onde sirkelen med ødeleggelse, lidelse og død.

 

Signer oppropet og bli med på appellen vår om fred og forhandlinger

Ved å signere appellen gir du støtte til forhandlingsforsøk og forsøk på konfliktløsning med ikke-voldelige midler for fredelige mål.

Appellen er laget med tanke på alle de titusenvis døde og mer enn hundre tusen ofrene invasjonen av Ukraina har forårsaket – livene til soldater, deres familier og sivile som blir ødelagt som følge av denne unødvendige krigen.

Vi foreslår en våpenhvile i julehøytiden. Vårt håp er at begge sidene kan legge ned våpnene for å unngå mer død og ødeleggelse, spesielt når julen skal feires

A campaign organized by the International Peace Bureau